تولید خوراک خوک پس از تب خوکی آفریقایی (ASF) با افزایش تناژ خوراک، بیش از 6 درصد بهبود یافت. آبزی پروری به طور پیوسته در سراسر جهان، با افزایش جهانی 7/3 درصد به رشد خود ادامه می دهد. با این حال، بخش حیوانات خانگی با افزایش چشمگیر 2/8 درصدی در تولید خوراک بیشترین رشد را داشته است. چین، همچنان بزرگترین کشور تولید کننده خوراک می باشد و همچنین از سال 2020 بیشترین رشد را گزارش داده است. تولید در بسیاری از کشورها، عمدتاً به دلیل بهبودی پس از قرنطینه کووید 19 بیشتر از انتظار بود.
بسیاری از بخشها همچنان بر نوآوری و مشارکت تمرکز میکنند، که در سال گذشته برای تداوم کسب وکار ضروری بود. همانطور که به آینده کشاورزی نگاه می کنیم، دلایل زیادی برای خوش بینی وجود دارد. استقامت بخش کشاورزی و مواد غذایی در برابر چالش های کووید 19، و همچنین بیماری ها و مشکلات زنجیره تأمین، همراه با رشد مداوم، نوسازی و افزایش پایداری آن در میان این چالشها، اثبات مثبتی از یک صنعت در مسیر درست است.
ده کشور برتر
ده کشور برتر تولید کننده خوراک در سراسر جهان 1/799 میلیون تن خوراک تولید کردند که 65 درصد از کل تولید جهانی خوراک را تشکیل می دهد. در مجموع، تولید خوراک در این کشورها در مقایسه با رشد جهانی 3/2 درصدی، 4/4 درصد افزایش یافته است.
برآوردهای تولید خوراک بر اساس بخش و منطقه
تولید جهانی خوراک و روندها
تولید جهانی خوراک 3/2% افزایش یافت.
مشکلات زنجیره تأمین، و تورم قیمت های خوراک بیشترین تأثیر را ایجاد کردند، به طوری که 33 درصد از کشورها گزارش دادند قیمت بالای مواد اولیه، بزرگترین چالش برای کشاورزی است.
در حالی که بسیاری از مناطق هنوز با کووید 19 دست و پنجه نرم می کنند، تمرکز بر پایداری و بازگشت به شرایط قبل بیشتر شده است.
صنعت خوراک همچنان به سمت فناوری های جدید متمایل است، به طوری که 56 ٪ از کشورها در مورد گرایش به فناوری، از جمله دیجیتال سازی و شیوه های IOT (اینترنت اشیاء) گزارش داده اند.
خوک
تولید خوراک خوک بازگشت قابل توجهی را نشان داد، افزایش 6/6 ٪ تناژ خوراک که در درجه اول به دلیل بهبود شرایط آسیا و اقیانوسیه از تب خوکی آفریقایی حاصل شد. در ژاپن، کره جنوبی، مالزی و چین نیز بهتر شدن شرایط انتشار بیماری تب خوکی آفریقایی مشاهده شد، اما اندونزی، میانمار، فیلیپین، تایلند و ویتنام همچنان تحت تأثیر این بیماری قرار دارند. در اروپا، کشورهایی که تب خوکی آفریقایی در آنها مشکلی ایجاد نکرده و یا مشکل آنها برطرف شده است، به دلیل کاهش تقاضا از طرف چین، همچنان با بحران مازاد گوشت خوک مواجه هستند.
گاو شیری
در سطح جهانی، تناژ تولید خوراک گاو شیری به مقدار کمی، 9/1 ٪ افزایش یافت. آسیا و اقیانوسیه بیشترین افزایش را داشته است که بیشتر به رشد در هند نسبت داده می شود. بطور کلی با کاهش محدودیتهای کووید 19 در سراسر جهان، رونق صنعت گردشگری و شروع آموزش های حضوری، به افزایش مصرف شیر کمک کرد. در استرالیا و نیوزلند، تناژ تولید خوراک گاو شیری به ترتیب 7/6 درصد و 5/2 درصد کاهش یافت.
گاو پرواری
تولید خوراک گاو پرواری تا حدودی به دلیل چالشهای ناشی از آیین نامه مربوط به گازهای گلخانهای[1] (GHG) در سطح جهان 9/1 درصد کاهش یافت. بازارهای اروپایی به ویژه بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در تلاش برای همسویی با COP26، قرارداد سبز اتحادیه اروپا و منشور پایداری خوراک FEFAC در سال 2030 متمرکز شده اند. ایالات متحده در طول سال 2020 افزایشی در حذف و کشتار گوساله نر و تلیسه و همچنین تقاضا در صادرات گوشت را تجربه کرد. آرژانتین به دلیل کاهش صادرات شاهد کاهش قابل توجهی در تولید خوراک گاو پرواری بود و همچنین، تورم بالا و کاهش ارزش پول محلی نیز بر قدرت خرید آرژانتینی ها تأثیر گذاشت. ترکیه در نتیجه افزایش قیمت مواد اولیه و به دلیل هزینه بالای واردات دام، 15 درصد کاهش تناژ را تجربه نمود.
ایالات متحده تقاضای بی سابقه برای صادرات گوشت گاو را تا حدی به دلیل تقاضای بالای چین داشته است.
مرغ تخم گذار
بخش مرغ تخم گذار شاهد کاهش اندکی در تناژ تولید خوراک بود که 4/1 درصد کاهش داشت. چندین کشور به دلیل هزینه های بالای مواد خام، همراه با قیمت ثابت یا کاهش قیمت خرده فروشی تخم مرغ، چالش هایی را تجربه کردند. در اروپا، بیشترین کاهش در نروژ، روسیه، اوکراین و لهستان رخ داده است. آسیا و اقیانوسیه نیز شاهد کاهش بود، در حالی که تناژ تولید خوراک در استرالیا 4 درصد رشد کرد.
جوجه های گوشتی
تولید خوراک جوجه های گوشتی نسبت به سال گذشته 3/2 درصد افزایش یافته است. طیف وسیعی از عوامل ممکن است به تقویت کسب و کار جوجه های گوشتی کمک کرده باشد، از جمله افزایش پخت و پز خانگی در طول همه گیری ویروس کرونا و مقرون به صرفه بودن گوشت مرغ در مقایسه با سایر پروتئین ها. با این حال، در فیلیپین اثر معکوس مشاهده شد، جایی که تولید مرغ گوشتی به دلیل کووید 19 کاهش یافت. چین و هند بیشترین افزایش را در آسیا و اقیانوسیه داشته اند. در آمریکای لاتین، پرو، برزیل، پاراگوئه و مکزیک سهم قابل توجهی در افزایش 5 درصدی منطقه داشتند.
در ایرلند، تقاضای کمتر مصرف کنندگان برای گوشت جوجه های گوشتی، رشد تولید خوراک را کمتر افزایش می دهد.
سرزمین اصلی چین شاهد افزایش نزدیک به 8/3 درصدی میلیون تن بود.
آبزیان
صنعت آبزی پروری در تمام مناطق به رشد خود ادامه می دهد و منجر به رشد چشمگیر جهانی 7/3 ٪ می شود. سیستم های آبزی پروری چرخشی (RAS)[1] رواج بیشتری پیدا می کنند و تقاضای مصرف کنندگان ماهی رو به افزایش است. بازارهایی با چالش تب خوکی آفریقایی، به دلیل کاهش عرضه گوشت خوک، رشد بیشتری را تجربه کردند. هند شاهد افزایش قابل توجه 9 درصدی در تناژ تولید خوراک آبزیان بود. علاوه بر این، اندونزی 10 درصد از رشد آسیا و اقیانوسیه را به خود اختصاص داده است. در آمریکای لاتین، شیلی، برزیل، هندوراس و اکوادور به رشد منطقه ای 6/5 درصدی کمک کردند.
حیوانات خانگی
تولید خوراک حیوانات خانگی با 2/8 درصد افزایش، بیشترین رشد را در میان تمام بخش ها داشت. این افزایش قابل توجه عمدتاً به دلیل افزایش تقاضا برای نگهداری حیوانات خانگی در جریان همهگیری کووید 19 است. در حالی که تولید در برخی از مناطق ثابت باقی ماند، هیچ کاهشی در هیچ منطقه ای در سراسر جهان مشاهده نشد.
مالکیت و پرورش حیوانات خانگی در طول همه گیری ویروس کرونا افزایش یافت و به صنعت جهانی رونق بخشید.
[1] – Recirculating aquaculture systems
[1] – Greenhouse Gas