اجلاس ایمنی خوراک از چه جهت حائز اهمیت است؟
نیک میجر در پاسخ گفت “امروزه، سیستم خوراک و غذا در حال عبور از مهم ترین چالش خود در طول زمان است. ما باید ازبرگزاری چنین نشستی بسیار مفتخر باشیم که زمان بسیار خوبی برای همه ما است تا دوباره دور هم جمع شویم و در مورد چالش ها و فرصت هایی که این بخش با آن مواجه است گفتگو کنیم. من واقعا مشتاقانه منتظر آن هستم”.
در مورد چه چیزی در این رویداد صحبت خواهید کرد؟
نیک میجر پاسخ داد “تمرکز من در این رویداد بر روی تغییرات آب و هوایی و بخش خوراک خواهد بود. در واقع خوراک نشان دهنده 45 درصد از ردپای کربن تولیدات دامی است. بیش از 90 درصد ردپای کربن مربوط به 1 تن خوراک تحویلی به مزرعه است (1 تن از مواد خوراکی که ما در مزرعه ا استفاده می کنیم). بنابراین، بخش خوراک تاثیر بسیار مهمی در کمک به بخش دامداری در انتقال به ” اقتصاد کم کربن” دارد. در این اجلاس من ابتکارات صنعتی مختلفی را که به منظور حمایت از مشتریان در این انتقال ایجاد شده اند، ارائه خواهم کرد.
نظر شما در مورد ایمنی خوراک در حال حاضر و در سال های آینده چیست؟
نیک میجر در پاسخ گفت “در حالی که تمرکز من بر تغییرات آب و هوا و پایداری این بخش خواهد بود، اولین وظیفه ما اطمینان از ایمنی خوراک و مواد غذایی است. ما بخشی از یک زنجیره تامین غذا هستیم که غذا را بر سر سفره مردم قرار می دهیم. در طول سخنرانیام، بر حوزههای کلیدی ایمنی و پایداری تمرکز خواهم کرد. به عنوان بخشی از برنامه تاثیر کیفیت غذا بر خوراک، من بر حفظ ارزش محصولات جانبی غذا و جهت یابی درست آنها جهت ورود به زنجیره خوراک دام در قالب مواد تشکیل دهنده خوراک تمرکز خواهم کرد. این راهی است که همیشه در حال تکامل است و می تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش دفن زباله و استفاده از مواد غذایی با گرید انسانی داشته باشد. در واقع چشم اندازی عالی برای پایداری مواد غذایی است، اما آیا این مواد برای تأثیرگذاری واقعاً کافی هستند؟ چگونه با حفظ ارزش غذایی و بهداشت، استفاده ایمنی را مطابق با استانداردهای جهانی ایمنی خوراک تضمین کنیم؟ اینها موضوعاتی است که همیشه ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده است و مشتاقانه منتظر هستیم تا نظرات خود را با مخاطبان در اجلاس به اشتراک بگذاریم.
«در صنعت خوراک و غذا، همه ما مسئولیت تولید مواد خوراکی ایمن و پایدار را داریم. اجلاس جهانی ایمنی خوراک امکان ارتباط بین همه از شرکت های تولید کننده خوراک (مواد تشکیل دهنده) تا نهادهای صدور گواهی های بین المللی در زنجیره غذایی و خوراک را فراهم می کند و آن را به فرصتی عالی برای شبکهسازی، به اشتراک گذاشتن تجربیات و شروع همکاری های جدید تبدیل می کند.»
اما در اجلاس جهانی ایمنی خوراک، شرکتکنندگان، سخنرانان و میزگردها درباره چگونگی مقابله با چالشهای متعددی که صنعت خوراک جهانی را تحت تأثیر قرار میدهند، بحث کردند. با تغییر اقلیم و توجه به اقتصاد ردپای کربن، خوراک جایگزین و مواد اولیه به عنوان خوراک پایدار و همچنین روشهای جدید و تاثیرگذار در گزارشدهی به ذینفعان مورد بحث قرار گرفت.
در یک نظرسنجی سریع در میان شرکت کنندگان در اجلاس جهانی ایمنی خوراک نشان داده شد که کمتر از 42 درصد افراد، تغییرات اقلیمی را چالشی با بیشترین تأثیر بر صنعت خوراک می دانند. بر اساس این نظرسنجی، دومین تأثیر بر صنعت خوراک دام، رشد جمعیت (24 درصد) و پس از آن قوانین (16 درصد) و فرهنگ ایمنی خوراک (10 درصد) بود.
نتیجه نظرسنجی برای اولین سخنران آن روز تعجب آور نبود. نیک میجر از موسسه ارزیابی چرخه حیات خوراک جهانی (GFLI) میداند که تولید خوراک ۴۵ درصد ردپای کربن از تولیدات دامی را تشکیل میدهد که این نکته بسیار حائز اهمیت است و این که چرا صنعت ما تا این حد درگیر این بحث است را نیز توضیح می دهد.
میجر توضیح داد که چگونه برای GFLI 10 سال طول کشید تا پلتفرمی را با داده های انبوهی بسازد که دیدگاهی آشکار در مورد ردپای خوراک می دهد. “استفاده از آن رایگان است، زیرا یکی از اهداف ما استفاده از داده ها برای ایجاد آگاهی و ایجاد یک پایگاه محکم برای بحث با قانونگذاران است.”
اما قانون “وقفه ایجاد می کند”
چالشهای بررسیشده نیز در یک میزگرد با نیک میجر، الکساندر روم، ماریا ریس گوتیرز و هاینریش کاتز مورد بحث قرار گرفت. اعضای پنل به این نتیجه رسیدند که حرکت به سمت آینده ای پایدارتر در واقع توسط صنعت کند نمی شود. در واقع بهبود در بخش های مختلف صنعت میتواند سریعتر پیش رود، اما این قانون است که وقفه ایجاد میکند.
کاتز می گوید: “9 سال طول کشید تا تأییدیه گنجاندن حشرات در خوراک دام را دریافت کردیم، که این روند بسیار کند است. درک این واقعیت بسیار دشوار است که حشرات ضایعات را به پروتئین با ارزش در طبیعت تبدیل می کنند. پس بنابراین ایجاد افزایش در پایداری توسط ما کار بیهوده ای است زیرا در واقع طبیعت چرخه ای خالص و پایدار است که بدون دخالت انسان به فعالیت خود ادامه می دهد.”
میجر اضافه کرد: “فعالیت ما باید زیر نظر قانونگذارانی باشد که مرزهای مشخصی را تعیین میکنند و به ما اجازه دهند با آن پیش برویم. متأسفانه آنها گاهی به ما می گویند که چگونه کارها را انجام دهیم. با این حال، او معتقد است که صنعت صدای معتبری دارد و می تواند راه حل ها و پاسخ هایی را در مورد موضوعاتی که جامعه و قانونگذاران از آن می خواهند ارائه دهد.
در پایان
“ایمنی خوراک نیازمند یک رویکرد یکپارچه در کل زنجیره تولید غذا است که این زنجیره از زمان برداشت تا تغذیه به حیوان، به صورت چرخه ای و با استفاده از محصولات جانبی صنایع غذایی در زنجیره خوراک است. در کنار حفظ ارزش غذایی، کنترل میکروبی، راندمان تولید و سایر جنبه های کیفی، شفافیت در مورد منشا مواد تشکیل دهنده امری مهم و کلیدی است. مخصوصاً برای محصولات جانبی که می توانند منشأ پیچیده ای داشته باشند، زیرا می توانند از مواد مختلف مخلوط مانند کلوچه یا نان تشکیل شوند.